neděle 10. ledna 2016

Jedna o Barunce s jantarovými korálky

Byla jednou jedna holčička jejíž rodiče ji pojmenovali Barbara. Byla nesmírně hodná, krásně papala mateřské mlíčko, přibírala jedna báseň a téměř neplakala. To už muselo být, když zkřivila pusinku do podkovičky a začala plakat. Když měla mokrou plínku tak naříkala, ale pláč nenásledoval. Až jednou přišlo první očkování. Barunka sice zaplakala, ale záhy na to zapomněla a když s maminkou přijela domů, už ani nevěděla, že ji někdo způsobil bolest. Jediná reakce byla v podobě flíčku pod očičkem, který po 2 týdnech zmizel. Následovalo druhé očkování a to už tak hladký průběh nemělo. Barunka byla unavená a večer před spaním jí vyskočila horečka, oteklo stehýnko s vpichem a proplakala večer. Dle rady paní doktorky Barunka dostala půlku čípku do zadečku, obkládek na místo vpichu a teplota klesla. Následující dva dny Barunka v odpoledních hodinách mívala mrzuté nálady a občas si na krátkou dobu zaplakala.

Protože Barunčina maminka je citlivka a špatně snáší jakékoliv Barunčiny těžkosti, donutilo ji to prohledat internet a zjistit, jak Barunce co nejvíce ulevit. Místo tipů pro úlevu miminek se ale dočetla o ještě horších reakcích a neutichajícím pláči při růstů zoubků. S maminkou to málem švihlo. Na diskuzních fórech si maminka pročítala tipy a triky, jak nebohému děťátku ulevit. Jednou z věcí, kterou si maminky velmi chválily, byly jantarové korálky. Jejich účinky měly dětem pomoci například od bolestí hlavy, zubů, uší, nespavosti, únavy, horečky, infekcí nebo zánětů, apod.

Maminka chtěla pro Barunku to nejlepší, a tak si našla, kde jantarové korálky objednat. Nakonec koupila jedny na stránkách http://www.nosenideti.cz. Korálky dorazily velmi rychle. První, co maminka vyzkoušela, byla pevnost hedvábné nitě, šroubovací uzávěr a korálky řádně prohlédla. Až když se ujistila o jejich bezpečnosti, nasadila je Barunce na krk. Maminka samozřejmě není žádný magor (tedy alespoň doufá) a nechává Barunce korálky jen, když ji má pod dozorem. Barunce korálky moc slušely a Barunka přestala v odpoledních hodinách plakat. Ale kdo ví, zda díky jantarovým korálkům :-)? Zazvonil zvonec :-) ...


Dle mého názoru jsou tedy korálky určitě pro parádu, ale o jejich účincích můžeme polemizovat. Korálky seženete kromě internetových obchodů také na různých facebookových stránkách věnovaným pouze jantaru.Mnou vybrané korálky na fotce jsou korálky fazolky multicolor. Využití jantaru pro jeho léčivé účinky bývá popisováno jako široké. Mnou uvedených příkladů je v článku jen málo neboť samotné vypisování účinků by dalo na celý jeden článek, kterých je na internetu mraky. Co se týče údržby korálků, zmiňovaný web nabádá otírat je jemným flanelovým hadříkem namočeným ve vlažné vodě a natírat přírodním olivovým olejem. Korálky nestudí, neškrábou a když jsem kontrolovala, jestli Barunka nemá nějaké otlačeniny, nic jsem nenašla. Až Barunce začnou růst zoubky, určitě se k jantarovým korálkům a jejich účinkům vrátím :-).


3 komentáře:

  1. A navic je v nich jako princeznicka jak ji to slusi :)

    OdpovědětVymazat
  2. A já se teď u nás rozhlížela v dětském koutku a říkala jsem si, proč je má tolik dětí!? A oni jsou kouzelné.. :)

    OdpovědětVymazat