úterý 5. dubna 2016

Příkrmy..protože jen kojit PRÝ nestačí :-)

Už od ukončeného 4.měsíce jsem dostala doporučení dávat Barunce příkrmy. Včera jsme byly na půlroční prohlídce a paní doktorka mi dala jasně najevo, že Baru málo přibývá a že začít s příkrmy je nutnost. Odcházela jsem s vybavením od Hami. Krabička je hezká, obsah speciálně skleničky už tolik ne.



Od začátku se snažím "skleničkovým příkrmům" vyhýbat a začít s příkrmy chci opravdu až od půl roku. Jediné, co jsem dosud vyzkoušela bylo Mlíčko s kaší od Nestlé a rýžová Sunarka a to pouze večer, protože kojení 10krát za noc mě už vážně vyčerpávalo. Myslela jsem si, že po nich bude Baru spát celou noc, ale mýlit se je lidské, že? :-D Takže po mlíčku od Nestlé Barunku trochu bolelo bříško a kojila jsem stejně tak 6krát a po Sunarce 4krát, bříško nebolelo a dost Barče chutná:-). Mlsounka jedna:-).


Nakonec mi to stejně nedalo a brokolicový příkrm z krabičky jsem otevřela. No radila bych vám, nezkoušejte to. Je to odporné a to bych ještě řekla, že je to slabé slovo :-D. Je jasné, že pro Hami skleničkové příkrmy nejsem cílová skupina :-). Zkoušela jsem ochutnat už dříve příkrmy od Hippu, Hami a Sunárku a všechno je to na stejné brdo. A co mi vyloženě nechutná, nebudu cpát ani svému dítěti. Nehledě na to, že já také nejím polotovary a vařím si vlastní jídlo :-). A tak jsem se začala pídit po tom, kde nakupovat biozeleninu do příkrmů, které můžu Barunce připravit doma. Já vím, můžu si dojít do supermarketů, kde ji určitě taky seženu, ale na mě ta nahečmaná biozelenina mezi nebiozeleninou zkrátka nepůsobí dobře. Kamarádka mě přivedla na stránky http://www.biozelenina.cz/. Zeleninu a ovoce pěstují v Černíkovicích, což  je od nás co by kamenem dohodil a "bedýnková" nabídka vypadá opravdu dobře :-). Takže se chystám objednat a pak vám sem vložím nějakou obrázkovou recenzi ;-).



Kupujete příkrmy ve skleničkách nebo dáváte přednost vaření doma? A pokud máte dobrou zkušenost, prosím o tipy na kaše :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat